Recept

Rizoto z Natural rýže s hřiby a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63419
Kategorie: Rizota

Ingredience

Vařená rýže
100 g Rýže neloupaná (Natural)
0,3 kávová lžička Sůl
360 ml Voda pitná
Smažené hříbky
1 ks Cibule
150 g Hříbky čerstvé
0,3 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Vařená brokolice s mrkví
200 g Brokolice
60 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
Sýrová omáčka
180 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
80 g Sýr tavený nízkotučný

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 425kJ
16% Sacharidy 59 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 590 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rizoto z Natural rýže s hřiby a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rýži Natural dobře promyjeme, poté ji dáme do hrnce, přidáme sůl, čistou vodu v poměru (1:3) a necháme ji namočenou 1-2 hodiny. Pak ji v té samé vodě přivedeme k varu, vaříme je dost prudce 10 minut, pak snížíme teplotu na minimum a pod poklicí ji dusíme dalších 20 minut, do doby, až vstřebá všechnu vodu a je měkká.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme zeleninu: cibuli, mrkev a brokolici. Cibuli pokrájíme nadrobno, brokolici rozdělíme na růžičky, mrkev pokrájíme na kostičky. Očištěné a omyté čerstvé hříbky překrojíme na poloviny, z nich nakrájíme plátky.

3

Brokolici vložíme do vroucí, mírně osolené vody a povaříme ji 3 minuty. Poté ji z vody vyjmeme a necháme v sítu odkapat.

4

V hluboké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova hříbky, pak k nim přidáme cibuli a společně krátce smažíme dozlatova. Pak usmažené hříbky ochutíme solí, kmínem a pepřem.

5

Do pánve k hříbkům přimícháme uvařenou rýži, brokolici a směs promícháme.

6

V rendlíku přivedeme k varu mléko, přidáme k němu tavený sýr a při mírné teplotě, za stálého míchání, necháme sýr rozpustit. Pak sýrovou omáčku odstavíme z plotny, přimícháme do ní omytou, nadrobno pokrájenou petrželku, dochutíme pepřem a omáčkou přelijeme rizoto. Směs dobře promícháme, porce rizota dáme na talíře a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept