Recept

Margotkové řezy s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63420

Ingredience

1 ks Cukr skořicový
80 g Cukr třtinový
3 ks Jablka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka polohrubá
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
100 ml Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
1 ks Čokoláda Margot
Na plech
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
Na dokončení
1 kávová lžička Skořice mletá
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 254kJ
22% Sacharidy 78 g
59% Tuky 44 g
3% Sodík 61 mg
20% Bílkoviny 11 g

Margotkové řezy s jablky postup přípravy receptu:

1

Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.

2

Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.

3

Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.

4

Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.

5

Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept