Recept

Rýže ochucená kurkumou s houbami a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63422

Ingredience

Vařená rýže
0,5 kávová lžička Kurkuma
100 g Rýže Basmati
0,5 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
Houbová směs se zeleninou
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 ks Paprika oranžová
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
9% Sacharidy 33 g
6% Tuky 4 g
16% Sodík 324 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rýže ochucená kurkumou s houbami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rýži Basmati dobře v misce promyjeme, v sítu ji nacháme odkapat, dáme ji do hrnce, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a přivedeme rýži k varu. Pak hned snížíme teplotu na minimum a pod poklicí vaříme 12-15 minut do doby, až se voda vyvaří. Do rýže před koncem vaření přimícháme kurkumu, zakryjeme ji poklicí a necháme chvilku odstát.

2

Než se rýže uvaří, tak očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní tvrdé houby a stroužek česneku očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Masitou menší papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na tenké proužky, chilli posekáme nadrobno. Omytá dvě račata rozkrojíme na poloviny, pak je nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme pokrájené houby a společně smažíme do doby, až se z hub vypaří voda. Pak přidáme papriku, chilli a rajčata. Směs ochutíme solí, pepřem a pod poklicí krátce dusíme (přibližně 7-8 minut).

4

Uvařenou rýži a petrželku zlehka vmícháme do směsi s houbami a hned teplou podáváme.

Poznámka

Množství vody a doba vaření je závislá na typu vařiče a velikosti hrnce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept