Ovesné koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesné koláčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63424 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Ovesné vločky |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,5 polévková lžíce | Provensálské koření |
8 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Feta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 561,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Protlak rajčatový sterilovaný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Provensálské koření, Šunka dušená, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesné koláčky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Šunku nakrájíme na nudličky, rajčata a sýr nakrájíme na kostičky. |
2 | V míse promícháme rozšlehané vejce s vločkami, přidáme sůl a provensálské koření a dobře promícháme. |
3 | Z odstátého těsta tvoříme na plechu placičky, každou potřeme částí protlaku, posypeme šunkou, rajčaty a sýrem. |
4 | V předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut a podáváme. |