Recept

Burákové rizoto se zázvorem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63428
Kategorie: Rizota

Ingredience

50 g Cibulka lahůdková
3 špetka Kari koření
0,5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
0,5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
30 g Ořechy burské pražené
50 g Pórek
100 g Rýže dušená
2 špetka Sůl
55 g Šunka krůtí
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 polévková lžíce Kerblík

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 281 kcal
Kilojoule 1 176kJ
6% Sacharidy 20 g
20% Tuky 15 g
31% Sodík 615 mg
27% Bílkoviny 15 g

Burákové rizoto se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Lahůdkovou cibulku a pórek očistíme, podélně je rozkrojíme a pak nakrájíme na tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Krůtí šunku pokrájíme na malé kostičky. Omytý kerblík drobně pokrájíme.

2

V hluboké pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Na něm zpěníme cibulku s pórkem, přimícháme zázvor, šunku, loupané burské oříšky a kari koření. Vše za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme horkou dušenou rýži, kerblík, znovu vše promícháme, podle chuti dosolíme a porce dáme na talíře. Každou porci posypeme najemno nastrouhaným sýrem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept