Bublanina z kefíru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina z kefíru
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63429 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko kefírové |
150 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Višně |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 270,8mg |
Draslík | 438,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Rum, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina z kefíru postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. |
2 | V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh. |
3 | Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne. |
Fajn bublanina, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Višně jsem použila mražené a bez pecek. Tato bublanina není ale moc vysoká. Palec nahoru.