Halászlé na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halászlé na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63433 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1200 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
5 ks | Pepř černý celý |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1,3 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Na nudle | |
---|---|
200 g | Nudle široké |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 173,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Feferony, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle široké mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halászlé na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme a nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a rajčata nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Feferonky nakrájíme nadrobno. |
2 | Opláchnuté rybí maso vložíme do studené vody spolu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. Zchladlý vývar scedíme, maso z ryby pečlivě obereme z kostí. |
3 | V dalším hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a zarestujeme. Vmícháme sladkou papriku, zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přilijeme vývar z ryby, přidáme rajčata, papriky, feferonky a na mírném plameni vaříme. Když je zelenina měkká, vložíme do ní obrané rybí maso a necháme v polévce prohřát. |
4 | V mezičase v osolené vodě uvaříme nudle doměkka, scedíme a necháme okapat. |
5 | Do hlubokých talířů rozdělíme nudle, vlijeme polévku a přidáme kysanou smetanu. |