Boršč s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boršč s hovězím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63437 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Brambory |
20 g | Celer bulvový |
70 g | červená řepa vařená |
30 g | Cibule |
120 g | Hovězí maso zadní |
10 g | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
5 g | Olej rostlinný |
2 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel kořen |
50 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 69,6mg |
Draslík | 735,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny červená řepa vařená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Boršč s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, přidáme koření a polovinu cibule. Vaříme do změknutí masa. |
2 | Hotový vývar přecedíme, přidáme očištěnou, na kostičky narkájenou kořenovou zeleninu, brambory, zelí a chvíli vaříme. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme. |
3 | Vařenou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky. |
4 | Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou polovinu cibule, kterou jsme nasekali nadrobno, zaprášíme mletou paprikou a spolu s řepou a masem přidáme do polévky. |
Poznámka
Boršč můžeme dochutit polévkovým kořením.