Recept

Boršč s hovězím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63437
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Brambory
20 g Celer bulvový
70 g červená řepa vařená
30 g Cibule
120 g Hovězí maso zadní
10 g Mrkev kořen
2 ks Nové koření celé
5 g Olej rostlinný
2 ks Pepř černý celý
10 g Petržel kořen
50 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 207kJ
6% Sacharidy 22 g
13% Tuky 10 g
26% Sodík 526 mg
54% Bílkoviny 30 g

Boršč s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, přidáme koření a polovinu cibule. Vaříme do změknutí masa.

2

Hotový vývar přecedíme, přidáme očištěnou, na kostičky narkájenou kořenovou zeleninu, brambory, zelí a chvíli vaříme. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme.

3

Vařenou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky.

4

Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou polovinu cibule, kterou jsme nasekali nadrobno, zaprášíme mletou paprikou a spolu s řepou a masem přidáme do polévky.

Poznámka

Boršč můžeme dochutit polévkovým kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept