Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6344 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Jablka |
1 ks | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
0,1 l | Víno červené |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 133,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Sůl, Vepřová plec, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso očistíme, omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu, kde jej podlijeme trochou horké vody a necháme péct do poloměkka. |
2 | Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky, přidáme k masu a pečeme téměř do měkka. |
3 | Deset minut před koncem pečení přidáme nastrouhaná jablka. Na závěr vše zalijeme vínem, dle chuti přisolíme a necháme přejít varem. |
4 | Jako přílohy podáváme brambory vařené i pečené. |