Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63440 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Restované krevety | |
---|---|
100 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř citronový |
2 špetka | Sůl |
Restovaná cibulka s česnekem a zázvorem | |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka lahůdková |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Rýže s fazolemi a petrželkou | |
100 g | Fazole červené sterilované |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | rýže vařená, natural, |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 208,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Česnek, Zázvor celý, Fazole červené sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř citronový, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková, rýže vařená, natural, nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami postup přípravy receptu:
1 | Zmrazené vyloupené krevetky bez střívka vyndáme z lednice přibližně 20 minut před přípravou. Necháme je povolit v pokojové teplotě, pak je dáme do síta, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je. |
2 | Sterilované fazole scedíme z nélevu a přimícháme je do horké uvařené rýže. Ještě k rýži přimícháme nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať, hrnec zakryjeme poklicí a rýži uchováme teplou. |
3 | Lahůdkovou cibulku a stroužky česneku očistíme a pokrájíme na velmi tenké plátky. |
4 | Oloupaný čerstvý zázvor omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme pokrájený zázvor a vše 1 minutu restujeme. Pak pánev odstavíme z plotny. |
5 | V pořádně rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, který rozetřeme po celém dnu. Poklademe na ně osušené krevetky tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Krevetky restujeme z jedné strany po 2-3 minutách, jakmile spodní strana krevetek zrůžoví, všechny obrátíme a restujeme je z druhé strany dorůžova. Hotové krevetky mají krásně růžovou, až oranžovou barvu, maso je jasně bílé, nesmí být průhledné. Pánev s krevetkami odstavíme z plotny, ochutíme je solí a citrónovým pepřem. Přidáme k nim restovanou cibulku se zázvorem a zlehka promícháme. |
6 | Na talíře dáme porce rýže s fazolkami, k ní poklademe krevetky s restovanou cibulkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť. |