Recept

Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 14 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63440
Kategorie: Maso

Ingredience

Restované krevety
100 g Krevety tygří - loupané
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl
Restovaná cibulka s česnekem a zázvorem
2 stroužek Česnek
2 ks Cibulka lahůdková
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1,5 polévková lžíce Zázvor celý
Rýže s fazolemi a petrželkou
100 g Fazole červené sterilované
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
100 g rýže vařená, natural,

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 742kJ
7% Sacharidy 25 g
7% Tuky 5 g
24% Sodík 473 mg
28% Bílkoviny 16 g

Rýže s fazolemi, zázvorem a restovanými krevetkami postup přípravy receptu:

1

Zmrazené vyloupené krevetky bez střívka vyndáme z lednice přibližně 20 minut před přípravou. Necháme je povolit v pokojové teplotě, pak je dáme do síta, dobře je promyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je.

2

Sterilované fazole scedíme z nélevu a přimícháme je do horké uvařené rýže. Ještě k rýži přimícháme nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať, hrnec zakryjeme poklicí a rýži uchováme teplou.

3

Lahůdkovou cibulku a stroužky česneku očistíme a pokrájíme na velmi tenké plátky.

4

Oloupaný čerstvý zázvor omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme pokrájený zázvor a vše 1 minutu restujeme. Pak pánev odstavíme z plotny.

5

V pořádně rozehřáté pánvi si rozpálíme olivový olej, který rozetřeme po celém dnu. Poklademe na ně osušené krevetky tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Krevetky restujeme z jedné strany po 2-3 minutách, jakmile spodní strana krevetek zrůžoví, všechny obrátíme a restujeme je z druhé strany dorůžova. Hotové krevetky mají krásně růžovou, až oranžovou barvu, maso je jasně bílé, nesmí být průhledné. Pánev s krevetkami odstavíme z plotny, ochutíme je solí a citrónovým pepřem. Přidáme k nim restovanou cibulku se zázvorem a zlehka promícháme.

6

Na talíře dáme porce rýže s fazolkami, k ní poklademe krevetky s restovanou cibulkou a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept