Klokaní maso po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klokaní maso po myslivecku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63442 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Celer bulvový |
15 g | Cibule |
130 g | Klokaní kýta |
1 špetka | Kmín drcený |
5 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Nové koření mleté |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kořen |
5 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 144,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 938,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Petržel kořen, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klokaní kýta, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klokaní maso po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. |
2 | Omyté a osušené klokaní maso nakrájíme na kostky. Z oleje, solamylu, koření, nakrájené zeleniny a trochy vody připravíme nálev, do kterého maso naložíme a necháme v chladu do druhého dne. |
3 | V kastrolu na másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme maso i se zeleninou a kořením. Vše dusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenými těstovinami.