Bílé fazole s chilli omáčkou a kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole s chilli omáčkou a kuskusem
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63447 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
420 g | Fazole bílé v chilli omáčce |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
Restovaná cibule s česnekem | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule lahůdková |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Kuskus | |
100 g | Kuskus |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
175 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 976,8mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 707,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole bílé v chilli omáčce, Sůl, Česnek, Kuskus mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 30%, Cibule lahůdková, Olej olivový, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole s chilli omáčkou a kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou lahůdkovou cibulku se stroužkem česneku očistíme, česnek pokrájíme nadrobno, cibulku na tenké proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli i s česnekem, přidáme konzervované fazole s chilli omáčkou a pod poklicí je podusíme asi 5 minut. |
3 | Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým vývarem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj fazole s cibulkou, podle chuti dosolíme a znovu zlehka promícháme. |
4 | Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť. |