Utopenci s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Utopenci s kysaným zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63449 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cibule |
3 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Paprika pálivá mletá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 ks | Špekáčky |
400 g | Zelí kysané |
Na lák | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Nové koření celé |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
6 ks | Pepř černý celý |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 304,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 158,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Zelí kysané, Bobkový list, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Špekáčky, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika pálivá mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Utopenci s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout. |
2 | Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme. |
3 | Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule. |
4 | Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí. |
5 | Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet. |