Jednoduchý recept

Utopenci s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63449
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Cibule
3 ks Feferony
1 polévková lžíce Paprika pálivá mletá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 ks Špekáčky
400 g Zelí kysané
Na lák
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Nové koření celé
250 ml Ocet kvasný lihový
6 ks Pepř černý celý
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
5% Sacharidy 19 g
76% Tuky 57 g
1% Sodík 14 mg
4% Bílkoviny 2 g

Utopenci s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Lák vaříme asi 10 minut, poté necháme zchladnout.

2

Špekáčky oloupeme, propícháme vidličkou a udělám do každého špekáčku po obvodu zářezy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Zelí scedíme a překrájíme. Feferonky překrojíme.

3

Zářezy ve špekáčcích posypeme pepřem a paprikou. Do každého zářezu dáme plátek cibule.

4

Dno velké lahve od okurek poklademe trochou zelí, cibule a půlku feferonky, na ni narovnáme špekáčky a takto pokračujeme až k vrchu lahve. Poslední vrstvou bude zelí.

5

Utopence zalijeme lákem, povážeme celofánem a necháme alespoň týden odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept