Jednoduchý recept

Zavináče z kapra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63450
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Celer bulvový
4 ks Cibule
1 kg Kapr obecný
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl mořská
500 g Zelí kysané
Na lák
3 ks Bobkový list
160 g Cukr krupice
3 ks Nové koření celé
0,8 l Ocet kvasný lihový
5 ks Pepř černý celý
60 g Sůl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 568kJ
24% Sacharidy 87 g
27% Tuky 20 g
433% Sodík 9 g
117% Bílkoviny 66 g

Zavináče z kapra postup přípravy receptu:

1

Zavináče budeme dělat z filetů z kapra, rozdělíme je na 6 kusů.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kysané zelí scedíme a překrájíme.

3

Do hrnce vlijeme suroviny na lák a přivedeme do varu. Každý filet namočíme do vroucího láku, poté položíme na desku kůží dolů a necháme zchladnout. Lák na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Každý filet osolíme, opepříme, přidáme pár koleček cibule a kořenové zeleniny a trochy zelí. Filety srolujeme a upevníme párátky.

4

Do lahve dáme po vrstvách zelí, cibuli, zeleninu a zavináče. Na vrchu bude zelí.

5

Zavináče zalijeme lákem, aby byly potopené, převážeme celofánem a v chladu necháme asi 10 dní uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept