Zavináče z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavináče z kapra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63450 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
4 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
2 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
500 g | Zelí kysané |
Na lák | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
160 g | Cukr krupice |
3 ks | Nové koření celé |
0,8 l | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
60 g | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 145,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kapr obecný, Petržel kořen, Zelí kysané, Bobkový list, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavináče z kapra postup přípravy receptu:
1 | Zavináče budeme dělat z filetů z kapra, rozdělíme je na 6 kusů. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kysané zelí scedíme a překrájíme. |
3 | Do hrnce vlijeme suroviny na lák a přivedeme do varu. Každý filet namočíme do vroucího láku, poté položíme na desku kůží dolů a necháme zchladnout. Lák na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Každý filet osolíme, opepříme, přidáme pár koleček cibule a kořenové zeleniny a trochy zelí. Filety srolujeme a upevníme párátky. |
4 | Do lahve dáme po vrstvách zelí, cibuli, zeleninu a zavináče. Na vrchu bude zelí. |
5 | Zavináče zalijeme lákem, aby byly potopené, převážeme celofánem a v chladu necháme asi 10 dní uležet. |