Recept

Restované marinované krevety s kuskusem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 22 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63454
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Příloha
6 ks Rajčata Cherry
Marináda
1 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Olej chilli
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Zázvor mletý
Restované marinované krevetky
100 g Krevety tygří - loupané
0,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Sůl
Kuskus
1 ks Avokádo
100 g Kuskus
0,5 polévková lžíce Olej olivový
175 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
21% Sacharidy 75 g
31% Tuky 23 g
35% Sodík 702 mg
40% Bílkoviny 23 g

Restované marinované krevety s kuskusem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme marinádu pro krevetky: do mísy dáme 1/2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku chilli oleje, 2 lžíce tekutého medu, 1 lžíci limetkové šťávy a 2 špetky mletého zázvoru. Vše dobře promícháme.

2

Zralé avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme ho a pokrájíme na malé kostičky. Omytá cherry rajčátka rozkrájíme na poloviny a odložíme je do misky.

3

Zmrazené vyloupené krevetky bez střívka vyndáme z lednice přibližně 20 minut před přípravou. Necháme je povolit v pokojové teplotě, pak je v sítu dobře promyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme je. Poté je vložíme do marinády, promícháme je tak, aby se celé marinádou obalily. Pak je necháme v chladu odležet 10-15 minut.

4

Chvíli předtím, než začneme restovat krevetky, připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým vývarem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Poté do kuskusu přimícháme pokrájené avokádo.

5

V pořádně rozehřáté pánvi rozpálíme olivový olej, který rozetřeme po celém dnu. Poklademe na ně marinované krevetky tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Krevetky restujeme z jedné strany po 2-3 minutách, jakmile spodní strana krevetek zrůžoví, všechny obrátíme a restujeme je z druhé strany dorůžova. Hotové krevetky mají krásně růžovou, až oranžovou barvu, maso je jasně bílé, nesmí být průhledné. Pánev s krevetkami odstavíme z plotny, podle chuti je dosolíme.

6

Na talíře dáme porce kuskusu, obložíme ho krevetkami, rozkrájenými rajčátky a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept