Recept

Pečené kroupy s hlívou ústřičnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63457
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Vařené kroupy
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
150 g Ječné kroupy
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Sůl
330 ml Voda pitná
Restovaná hlíva
1 ks Cibule
120 g Hlíva ústřičná
0,3 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Ostatní suroviny
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
40 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 926kJ
20% Sacharidy 74 g
16% Tuky 12 g
22% Sodík 445 mg
30% Bílkoviny 17 g

Pečené kroupy s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené.

2

Hlívu ústřičnou očistíme a pokrájíme na nudličky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.

3

Hrnec s kroupami (v té samé vodě) dáme na plotnu, přidáme sůl, majoránku, očištěný stroužek česneku a bobkový list. Kroupy přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a kroupy uvaříme téměř doměkka. Vaříme 40 minut, pak z nich vyjmeme česnek a bobkový list.

4

Troubu si předehřejeme na 190°C. V pekáčku na plotně rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme hlívu, pak k ní přidáme cibuli a společně smažíme dorůžova. Hlívu ochutíme solí, kmínem a pepřem. Pak na hlívu s cibulí vyklopíme uvařené kroupy i se zbytkem tekutiny, přidáme pokrájenou mrkev, podle chuti sůl a vše promícháme. Pekáček zakryjeme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Kroupy pečeme zakryté 10 minut, pak poklici odložíme a kroupy dopečeme přibližně dalších 10-15 minut.

5

Porce krup na talířích posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme je malými snítky omyté petrželky a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept