Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky
Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63458 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Vařené kroupy | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
150 g | Ječné kroupy |
1 kávová lžička | Majoránka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
310 ml | Voda pitná |
Smažené houby s cibulí | |
1 ks | Cibule |
150 g | Hříbky čerstvé |
0,3 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na vytření pekáčku | |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 666,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 52,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Sůl, Voda pitná, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky. |
2 | Kroupy s tou samou vodou dáme na plotnu, přidáme přidáme sůl, majoránku, bobkový list a přivedeme je k varu. Pak snížíme teplotu a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 50-60 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme hříbky, ochutíme je solí, kmínem a pepřem. Houby vyjmeme z pánve, dáme si je do misky a na tom samém omastku osmažíme dorůžova cibulku. Očištěné stroužky česneku prolisujeme. |
4 | Z uvařených krup vyjmeme bobkový list, pak do nich přimícháme hříbky, cibulku a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do pekáčku. Houbového Kubu dopečeme v troubě 20 minut. |
5 | Porce dáme na talíře a hned teplé servírujeme. |