Recept

Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63458

Ingredience

Vařené kroupy
150 g Ječné kroupy
1 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Sůl
310 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek
Smažené houby s cibulí
1 ks Cibule
150 g Hříbky čerstvé
0,3 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Na vytření pekáčku
1 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
19% Sacharidy 69 g
11% Tuky 8 g
22% Sodík 449 mg
19% Bílkoviny 10 g

Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky.

2

Kroupy s tou samou vodou dáme na plotnu, přidáme přidáme sůl, majoránku, bobkový list a přivedeme je k varu. Pak snížíme teplotu a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 50-60 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme hříbky, ochutíme je solí, kmínem a pepřem. Houby vyjmeme z pánve, dáme si je do misky a na tom samém omastku osmažíme dorůžova cibulku. Očištěné stroužky česneku prolisujeme.

4

Z uvařených krup vyjmeme bobkový list, pak do nich přimícháme hříbky, cibulku a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do pekáčku. Houbového Kubu dopečeme v troubě 20 minut.

5

Porce dáme na talíře a hned teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept