Recept

Pečené kuřecí maso na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63459

Ingredience

120 ml Bujón houbový
200 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 kávová lžička Koření grilovací
200 g Kuřecí paličky bez kůže
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Salát kadeřavý
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 513kJ
5% Sacharidy 19 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 277 mg
47% Bílkoviny 27 g

Pečené kuřecí maso na houbách postup přípravy receptu:

1

Omyté kuřecí paličky osušíme, ochutíme je grilovacím kořením a na chvíli je odložíme do chladna. Troubu si předehřejeme na 180°C.

2

Oloupané stroužky česneku pokrájíme na plátky. Očištěné hřiby omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a v pekáčku na plotně si rozpálíme olej. Hříbky krátce orestujeme, přidáme k nim česnek, houby ochutíme kmínem, solí, pepřem, poklademe na ně kuřecí paličky, přilijeme houbový bujón a pekáček zakryjeme. Vložíme ho do středu předehřáté trouby. Maso pečeme přibližně 45 minut. Občas ho obrátíme a polijeme výpekem.

3

Upečené kuřecí paličky dáme na talíře, na které jsme položili omyté listy hlávkového salátu. Maso polijeme výpekem s houbami a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept