Špenátové gnocchi s kuřecím steakem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové gnocchi s kuřecím steakem a sýrem
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63464 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Špenátové gnocchi | |
---|---|
120 g | Gnocchi špenátové |
1,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Gran Moravia |
2 l | Voda pitná |
Kuřecí steak | |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
200 g | Kuřecí prsa |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 401,8mg |
Vláknina | 608,6mg |
Vitamín A | 52,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Kmín drcený, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Gran Moravia, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gnocchi špenátové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové gnocchi s kuřecím steakem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a dáme ji vařit. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme na tenčí plátky. Ochutíme je čerstvě pomletým pepřem, solí a drceným kmínem. |
2 | V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme z každé strany kuřecí prsa. Pak je poprášíme hladkou moukou, snížíme teplotu a pod poklicí je chvíli podusíme. |
3 | Do vroucí vody nasypeme špenátové gnocchi. Promícháme je, snížíme teplotu a pomalu je vaříme do doby, až vyplavou napovrch. Poté je sítem vyjmeme, dáme do mísy, promícháme s nastrouhaným českým parmazánem Gran Moravia. Promíchané horké špenátové noky se sýrem dáme na talíře, přidáme k nim kuřecí steaky, polijeme je výpekem a hned servírujeme. |