Přírodní kuřecí prsa s mraženým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 29 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní kuřecí prsa s mraženým hráškem
Celkový čas: | 29 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63469 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Hrášek mražený |
200 g | Kuřecí prsa |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř zelený mletý |
4 špetka | Sůl |
70 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 433,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 863,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo nízkokalorické, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř zelený mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní kuřecí prsa s mraženým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí omytá a osušená prsa dáme mezi potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem, obalíme je zlehka v mouce. |
2 | V pánvi, na dobře rozehřátém oleji s máslem je osmažíme z každé strany dozlatova. Přilijeme kuřecí vývar, zmírníme teplotu a pod poklicí je dusíme 8 minut. Pak přimícháme zmražený zelený hrášek a pod poklicí směs podusíme ještě 5 minut. |
3 | Horké kuřecí plátky s hráškem dáme na talíře, polijeme je šťávou z masa a hned servírujeme. |