Lasagne s mletým kuřecím masem a mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s mletým kuřecím masem a mangoldem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63470 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Mleté maso | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
150 g | Mleté kuřecí maso |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Na vaření mangoldu | |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Dušený mangold | |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Mangold |
0,5 polévková lžíce | Olej sezamový |
Vařené lasagne | |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 30% |
125 g | Těstoviny Lasagne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 65,3mg |
Draslík | 721,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Olej sezamový, Paprika mletá sladká, Sůl, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Mangold, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mleté kuřecí maso, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s mletým kuřecím masem a mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Očistíme cibule se stroužky česneku a pokrájíme je velmi drobně. Omyté syrové kuřecí maso (bez kůže) jemně pomeleme do mísy. Ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a mletým chilli, ještě přidáme 1/2 pokrájené cibule a česneku. Směs dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej a mleté kuřecí maso orestujeme za stálého míchání. Pak ho necháme vychladnout. |
2 | Z omytých listů mangoldu odkrojíme hrubé části se stopkami. V hrnci přivedeme k varu asi 2l vody, mangoldové listy vložíme do vroucí vody a 1 minutu je povaříme. Pak je scedíme a necháme v sítu odkapat, listy poté nakrájíme na velmi tenké proužky. |
3 | Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku zpěníme zbytek cibule, přidáme k němu pokrájený mangold, ochutíme ho solí, bílým pepřem, kmínem, promícháme a pod poklicí ho krátce, asi 5-6 minut podusíme. Poté ho dochutíme zbytkem česneku. |
4 | Do hrnce, kde jsme vařili mangoldové listy, nalijeme čistou vodu, ochutíme ji solí a přivedeme k varu. Podle návodu uvaříme plátky lasagní (vaříme je přibližně 20 minut). |
5 | Na dno zapékací misky poklademe za sebou 4 plátky lasagní. Pokryjeme je podušeným mangoldem, na něj rozetřeme 1/2 kuřecího masa, na maso znovu položíme 4 plátky lasagní. Toto opakujeme a ukončíme zakrytím posledních 4 plátků lasagní. Povrch plátků posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby. |
6 | Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé. |