Kuřecí játra s francouzskou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra s francouzskou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Dušená zelenina | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
2 špetka | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Restovaná játra | |
1 kávová lžička | Bazalka |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibulka lahůdková |
250 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 293,5mg |
Vláknina | 435,3mg |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl, Bazalka, Chilli koření mleté, Játra kuřecí, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra s francouzskou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém másle podusíme mraženou francouzskou zeleninovou směs podle návodu. Pak ji ochutíme solí a bílým pepřem. |
2 | Očištěná a omytá kuřecí játra osušíme. Lahůdkovou cibulku pokrájíme na kroužky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přimícháme játra a orestujeme je. Když jsou hotová, ochutíme je solí, chilli, citrónovým pepřem, přidáme sušenou bazalku a krátce je pod poklicí podusíme (1-2 minuty). |
4 | Pak k játrům přidáme dušenou zeleninovou směs, promícháme a hned servírujeme. |