Recept

Pastitsio z hovězího masa

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63478
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

5 stroužek Česnek
1 ks Cibule
400 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Olej rostlinný
450 g Passata (drcená rajčata)
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Skořice mletá
0,3 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Čedar
150 ml Víno bílé
Na bešamel
80 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na makarony
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Ziti
2 l Voda pitná
Na vymazání
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,204 kcal
Kilojoule 5 037kJ
7% Sacharidy 26 g
96% Tuky 72 g
29% Sodík 590 mg
91% Bílkoviny 51 g

Pastitsio z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 180 °C, sýr nastrouháme nahrubo.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. Poté vmícháme drcená loupaná rajčata, sůl, pepř, skořici, drobně posekanou petrželku, drcený česnek, lehce zarestujeme, vlijeme část vína a dobře promícháme. Na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. V průběhu dušení podléváme vínem.

3

V mezičase uvaříme makarony a bešamel.

4

Makarony vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až jsou ale dente. Poté scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy, vmícháme máslo a makarony přikryjeme.

5

Na bešamel rozpustíme máslo, do něhož vmícháme mouku a umícháme světlou jíšku. Do jíšky postupně zašleháme mléko, přidáme sůl a ustrouhaný muškátový oříšek. Na malém plameni stále mícháme, až se vytvoří hladká hustá kaše. Poté necháme bešamel zchladnout za občasného promíchání. Do zchladlého bešamelu pečlivě zamícháme rozšlehané vejce.

6

Do zapékací mísy vsypeme polovinu makarónů, na ně část sýra, poté masovou směs, kterou opět posypeme částí sýra, přesypeme druhou polovinou makarónů a zasypeme zbylým sýrem. Na závěr nalijeme bešamel. Zapékací mísou lehce potřásáme, aby se bešamel dostal až na dno.

7

Směs pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept