Recept

Krůtí přírodní plátky v hořčičné omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63479

Ingredience

Restované krůtí plátky
200 g Krůtí prsa
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
0,5 polévková lžíce Olej sezamový
2 špetka Pepř bílý
3 špetka Sůl
Omáčka
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Omáčka sójová
3 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
100 ml Voda pitná
Na dochucení
1 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 907kJ
1% Sacharidy 2 g
16% Tuky 12 g
21% Sodík 411 mg
41% Bílkoviny 23 g

Krůtí přírodní plátky v hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky silné přibližně 1-1.5cm. Pak je zlehka naklepeme. Krůtí prsa z každé strany osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a obalíme je v hladké mouce. Ve smetaně rozmícháme hořčici a sójovou omáčku dohladka. Omytou petrželku drobně pokrájíme.

2

V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme krůtí plátky dozlatova (nesmí být připálené). Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 5 minut. Přimícháme smetanu s hořčicí a dusíme dalších 10 minut.

3

Plátky masa dáme na talíře, polijeme je hořčičnou omáčkou, posypeme petrželkou a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept