Jednoduchý recept

Brněnský řízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 63480
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej slunečnicový
2 ks Paprika sterilovaná
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g šunka kuřecí prsní
3 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,219 kcal
Kilojoule 5 098kJ
12% Sacharidy 44 g
102% Tuky 76 g
146% Sodík 3 g
159% Bílkoviny 89 g

Brněnský řízek postup přípravy receptu:

1

Dvě vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí je oloupeme.

2

Vepřovou plec nakrájíme na čtyři řízky, které rozklepeme na co největší plát, osolíme a opepříme.

3

Vejce, šunku a kapii nakrájíme co nejjemněji a rozdělíme je na řízky.

4

Řízky přeložíme, okraje rozklepeme, aby se nerozlepily a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

5

Smažíme na oleji dozlatova.

Poznámka

Voda na vaření vajec - podle potřeby. Podáváme s bramborem - vařeným, kaší, šťouchaným...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept