Recept

Roláda z krůtího stehna

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63481
Kategorie: Maso

Ingredience

Česneková směs
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
Roláda
125 ml Bujón bylinkový
2 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
200 g Krůtí stehna
120 g Mozzarella light
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
1% Sacharidy 3 g
23% Tuky 18 g
29% Sodík 574 mg
59% Bílkoviny 33 g

Roláda z krůtího stehna postup přípravy receptu:

1

Očištěný stroužek česneku utřeme se solí a promícháme ho s olejem a s drobně pokrájenou petrželkou.

2

Krůtí stehno omyjeme, osušíme, odstraníme kůži a vykostíme. Pak maso nařežeme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólií a zlehka naklepeme hladkou paličkou. Maso potřeme z vnitřní strany česnekovou směsí, troškou hořčice, poklademe po celé ploše plátky šunky a mozzarelly. Pak maso zabalíme pečlivě do tvaru malé rolády. Převážeme ji potravinovým provázkem, zvrchu ji osolíme a ochutíme pepřem.

3

V pánvi rozpálíme olej. Roládu osmažíme z každé strany dozlatova, podlejeme ji bujónem a pod poklicí, při nízké teplotě dusíme doměkka přibližně 20-30 minut.

4

Z hotové rolády odstraníme provázek, roládu nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme výpekem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept