Roláda z krůtího stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z krůtího stehna
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63481 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Česneková směs | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Roláda | |
125 ml | Bujón bylinkový |
2 plátek | dušená šunka výběrová 85%masa |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
200 g | Krůtí stehna |
120 g | Mozzarella light |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 303,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Krůtí stehna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Bujón bylinkový, Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny dušená šunka výběrová 85%masa, Mozzarella light nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z krůtího stehna postup přípravy receptu:
1 | Očištěný stroužek česneku utřeme se solí a promícháme ho s olejem a s drobně pokrájenou petrželkou. |
2 | Krůtí stehno omyjeme, osušíme, odstraníme kůži a vykostíme. Pak maso nařežeme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólií a zlehka naklepeme hladkou paličkou. Maso potřeme z vnitřní strany česnekovou směsí, troškou hořčice, poklademe po celé ploše plátky šunky a mozzarelly. Pak maso zabalíme pečlivě do tvaru malé rolády. Převážeme ji potravinovým provázkem, zvrchu ji osolíme a ochutíme pepřem. |
3 | V pánvi rozpálíme olej. Roládu osmažíme z každé strany dozlatova, podlejeme ji bujónem a pod poklicí, při nízké teplotě dusíme doměkka přibližně 20-30 minut. |
4 | Z hotové rolády odstraníme provázek, roládu nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme výpekem a hned podáváme. |