Pirohy s hovězí náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy s hovězí náplní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63485 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kg | Hovězí maso vařené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na vaření | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na servírování | |
70 g | Sádlo škvařené |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 75,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 212,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Sádlo škvařené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pirohy s hovězí náplní postup přípravy receptu:
1 | Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“. |
2 | Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. |
3 | Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem. |
4 | Podáváme se lžící kysané smetany. |
Poznámka
Můžeme před podáváním osmažit na sádle dozlatova, jsou ještě chutnější.