Ravioly s olomouckými tvarůžky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioly s olomouckými tvarůžky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63487 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Mouka polohrubá |
200 g | Sýr Tvarůžky |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
1,5 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na vaření raviol | |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 177,7mg |
Draslík | 266,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 142,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Sýr Tvarůžky, Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioly s olomouckými tvarůžky postup přípravy receptu:
1 | Tvarůžky nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nasekáme najemno. |
2 | Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a sůl. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, která plníme kousky tvarůžků. Kolečka přehneme, okraje těsta pevně stiskneme. Ravioly vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme. |
3 | V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín a pepř, očištěné houby a sůl. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme, až jsou houby měkké. |
4 | Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou vlijeme na houby a pár minut povaříme. |
5 | Ravioly podáváme přelité houbovou omáčkou. |