Jednoduchý recept

Ravioly s olomouckými tvarůžky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63487
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Mouka polohrubá
200 g Sýr Tvarůžky
2 ks Vejce slepičí
Na omáčku
1,5 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
Na vaření raviol
0,3 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 080kJ
12% Sacharidy 44 g
32% Tuky 24 g
8% Sodík 164 mg
48% Bílkoviny 27 g

Ravioly s olomouckými tvarůžky postup přípravy receptu:

1

Tvarůžky nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nasekáme najemno.

2

Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a sůl. Vypracujeme hladké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, která plníme kousky tvarůžků. Kolečka přehneme, okraje těsta pevně stiskneme. Ravioly vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme.

3

V mezičase na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín a pepř, očištěné houby a sůl. Vše dobře promícháme a na mírném ohni dusíme, až jsou houby měkké.

4

Ve smetaně rozšleháme mouku, kterou vlijeme na houby a pár minut povaříme.

5

Ravioly podáváme přelité houbovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept