Broskve se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve se šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6349 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Kompot broskvový |
30 g | Mandle |
8 ks | Piškoty cukrářské |
0,5 dl | Rum |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
166% Kalorie 3,273 kcal
Kilojoule 13 693kJ
147% Sacharidy 528 g
151% Tuky 113 g
160% Sodík 3 g
55% Bílkoviny 31 g
Uhlovodany | 526g |
---|---|
Cholesterol | 383,0mg |
Draslík | 678,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Piškoty cukrářské, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kompotované broskve dáme na dno pohárů. Pokapeme je rumem a ozdobíme ušlehanou smetanou. |
2 | Do každé porce po stranách zapíchneme piškoty a povrch posypeme oloupanými a na nudličky nasekanými mandlemi. |