Segedínský krůtí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský krůtí guláš
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 špetka | Kmín celý |
170 g | Krůtí maso |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 6% (do kávy) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 397,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 245,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Maizena - kukuřičný škrob, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej slunečnicový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský krůtí guláš postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut. |
2 | Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem. |
3 | Segedínský guláš podáváme teplý, je výborný druhý den. |