Hluchec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hluchec
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 105 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63491 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1 l | Mléko polotučné |
1 kg | Mouka polohrubá |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 574,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 96,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cukr krupice, Droždí, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hluchec postup přípravy receptu:
1 | Plechy s vyšším okrajem vytřeme sádlem. |
2 | Oloupané syrové brambory nastrouháme najemno, vodu slijeme. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek utřeme se solí. |
3 | Na brambory nasypeme mouku, promícháme, do středu rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem, rozšlehanými vejci, přidáme slaninu, majoránku, kmín a utřený česnek. Směs pečlivě rozmícháme, přikryjeme a na teple necháme asi 90 minut kynout. |
4 | Vykynuté těsto rozetřeme na vymazané plechy a v troubě předehřáté na 160 °C pečeme, až těsto zezlátne, během pečení potíráme sádlem. |