Hovězí s hříbky a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s hříbky a pórkem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63494 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka lahůdková |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
190 g | Hovězí maso zadní |
200 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Pórek |
4 ks | Rajčata Cherry |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 688,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 127,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Pórek, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s hříbky a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2 cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku s mladým pórkem nakrájíme na kolečka. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky. Cherry rajčátka omyjeme a přepůlíme. |
2 | V kastrólu zpěníme cibulku, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Pak maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem, mletou paprikou, maso podlijeme vodou a pod poklicí ho budeme pomalu dusit doměkka 35 minut. K masu pak přidáme pokrájené hříbky, dále necháme maso s houbami dusit 30 minut. Nakonec přidáme pórek, rajčata, směs dochutíme lžičkou hořčice, podle chuti dosolíme a dusíme dalších 10 minut. |
3 | Hovězí maso s hříbky a pórkem hned podáváme. Dobrou chuť. |