Telecí se sušenými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí se sušenými hříbky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
60 g | Hříbky sušené |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
190 g | Telecí maso |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 12,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hříbky sušené, Telecí maso nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí se sušenými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Omyté sušené houby dáme do misky a zelijeme je studenou vodou. Necháme je namočené min. 15 minut. Telecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky velké přibližně 2x cm. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | V kastrólu na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní maso a společně smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Maso osolíme, ochutíme kmínem, pepřem, přilijeme namočené houby i s vodou, přimícháme hořčici a pod poklicí maso budeme pomalu dusit doměkka 35-45 minut. Během dušení maso občas promícháme, pokud bude třeba, podlijeme ho ještě vodou. Podle chuti dosolíme. |
3 | Měkké telící maso s houbami dáme na talíře a hned servírujeme. |