Recept

Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63496
Kategorie: Maso

Ingredience

70 ml Bujón hovězí
100 ml Caro s mlékem
2 stroužek Česnek
1 ks Cibulka lahůdková
400 ml Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Libeček
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika oranžová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Pórek
2 ks Rohlíky bílé
0,8 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na vytření pekáčku
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 520kJ
8% Sacharidy 28 g
19% Tuky 15 g
223% Sodík 4 g
58% Bílkoviny 32 g

Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem postup přípravy receptu:

1

Starší rohlíky nakrájíme na větší kousky, zalijeme je mlékem a necháme je rozmočit, pak k nim přidáme žloutky.

2

Očištěnou lahůdkovou cibulku s pórkem pokrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme. Menší červenou a oranžovou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a pak papriky pokrájíme na malé kostičky. Nať z petrželky a lístky libečku pokrájíme velmi drobně.

3

V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku s pórkem, přidáme pokrájené papriky, česnek, vše krátce orestujeme a po vychladnutí přidáme k rohlíkům. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem.

4

Lilek rozkrojíme, osolíme a necháme ho vypotit. Přibližně po 8 minutách lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj kostičky, které s mletým hovězím masem a bylinkami přimícháme k rohlíkům. Směs nakonec dochutíme solí, pepřem, kmínem a znovu vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do nádivky. Poté ji dáme do připraveného pekáčku a vložíme do středu trouby. Budeme ji péct přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení 2-3x nádivku polejeme hovězím bujónem.

5

Upečenou nádivku nakrájíme na plátky, podáváme ji teplou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept