Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63496 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 ml | Bujón hovězí |
100 ml | Caro s mlékem |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka lahůdková |
400 ml | Hovězí maso mleté |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Libeček |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Pórek |
2 ks | Rohlíky bílé |
0,8 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vytření pekáčku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 185,4mg |
Draslík | 706,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 717,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Hovězí maso mleté, Kmín drcený, Lilek, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Caro s mlékem, Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka s lilkem a hovězím mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Starší rohlíky nakrájíme na větší kousky, zalijeme je mlékem a necháme je rozmočit, pak k nim přidáme žloutky. |
2 | Očištěnou lahůdkovou cibulku s pórkem pokrájíme nadrobno, stroužky česneku prolisujeme. Menší červenou a oranžovou papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a pak papriky pokrájíme na malé kostičky. Nať z petrželky a lístky libečku pokrájíme velmi drobně. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku s pórkem, přidáme pokrájené papriky, česnek, vše krátce orestujeme a po vychladnutí přidáme k rohlíkům. Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vytřeme olejem. |
4 | Lilek rozkrojíme, osolíme a necháme ho vypotit. Přibližně po 8 minutách lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj kostičky, které s mletým hovězím masem a bylinkami přimícháme k rohlíkům. Směs nakonec dochutíme solí, pepřem, kmínem a znovu vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, ten zlehka zapracujeme do nádivky. Poté ji dáme do připraveného pekáčku a vložíme do středu trouby. Budeme ji péct přibližně 45 minut dozlatova. Během pečení 2-3x nádivku polejeme hovězím bujónem. |
5 | Upečenou nádivku nakrájíme na plátky, podáváme ji teplou i studenou. |