Jablečné pyré se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné pyré se šlehačkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6350 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
4 ks | Mrkev kořen |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 435kJ
15% Sacharidy 55 g
477% Tuky 358 g
0% Sodík 3 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 250,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné pyré se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, mrkev očistíme a vše nastrouháme na hrubším struhadle. |
2 | Nastrouhanou směs zakapeme citronovou šťávou, osladíme a promícháme. Na talířku každou porci ozdobíme ušlehanou smetanou. |