Vepřové rolky se špenátem a s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové rolky se špenátem a s ovčím sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63506 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Listový špenát | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
2 špetka | Pepř bílý |
100 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Brynza |
1 l | Voda pitná |
Vepřové rolky | |
2 plátek | dušená šunka výběrová 85%masa |
1 kávová lžička | Hořčice jemně mletá plnotučná |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Olej česnekový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová kotleta s kostí |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 379,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Sýr Brynza, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny dušená šunka výběrová 85%masa, Hořčice jemně mletá plnotučná, Olej česnekový, Vepřová kotleta s kostí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové rolky se špenátem a s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | V kastrólku přivedeme vodu k varu, vložíme do ní špenátové listy a necháme je povařit 30-60 sekund. Poté je scedíme, v sítu necháme okapat, pak je pokrájíme na proužky. |
2 | Očištěnou cibuli se stroužkem česneku drobně nakrájíme. |
3 | V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme špenát, ochutíme ho solí, pepřem, kmínem a česnekem. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 7 minut. Přimícháme do něj rozdrobený sýr a necháme špenát chvilku vychladnout. |
4 | Dva plátky z vepřové kotlety (bez kosti) vložíme mezi potravinářskou fólií a zlehka je rozklepeme na tenké plátky. Poté je potřeme česnekovým olejem, položíme na ně po jednom plátku šunky, kopeček podušeného špenátu a každý plátek masa zabalíme do tvaru malé rolky. Konce i střed dobře zajistíme párátky, aby při vaření špenát navyšel ven. Rolky obalíme v hladké mouce. |
5 | V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, na něm rolky z každé strany osmažíme dozlatova, pak je podlijeme vodou, ve které jsme vymíchali lžičku hořčice a sůl podle chuti. Pod pokličkou rolky dusíme přibližně 35 minut doměkka. Občas je promícháme a otočíme. |
6 | Měkké rolky se špenátem zbavíme párátek, dáme je na talíře, polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme. Dobrou chuť. |