Vepřové kari nudličky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kari nudličky s bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 špetka | Sůl |
Maso a bylinky | |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
190 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,7mg |
Draslík | 338,2mg |
Vláknina | 885,0mg |
Vitamín A | 104,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kari nudličky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nejdříve marinádu: v misce vymícháme olivový olej s pivem, sójovou omáčkou, s kari kořením, solí, pepřem, dijónskou hořčicí a Maizenou. |
2 | Omytou vepřovou kotletu osušíme a pokrájíme ji na tenké nudličky. Poté je dáme do misky s marinádou, promícháme a odložíme do chladničky na několik hodin. |
3 | Před vařením omyjeme petrželovou nať a malou snítku čerstvého tymiánu. Bylinky pokrájíme nadrobno. |
4 | Rozpálíme si teflonovou pánev, ve které marinované vepřové nudličky dozlatova orestujeme. Když jsou měkké, promícháme je s 2-3 lžícemi horké vody, podle chuti dosolíme, přimícháme pokrájené bylinky a hned servírujeme. |
Poznámka
Příloha: dušená rýže Basmati.