Recept

Restovaná vepřová panenka na paprikách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63508

Ingredience

Zelenina
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka lahůdková
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
4 polévková lžíce Pórek
2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 g Zelí čínské
2 stroužek Česnek
Restované maso
1 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
165 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 762kJ
4% Sacharidy 14 g
9% Tuky 6 g
23% Sodík 457 mg
34% Bílkoviny 19 g

Restovaná vepřová panenka na paprikách postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme očištěnou a omytou zeleninu: lahůdkovou cibulku a malý pórek pokrájíme na kroužky, papriky pokrájíme na proužky, malou chilli papričku na tenké nudličky, listy čínského (nebo pekingského) zelí nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku posekáme nadrobno.

2

Omytou a osušenou vepřovou panenku nakrájíme přes vlákno na tenké plátky (asi 7mm široké). Maso z každé strany posypeme pepřem.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky panenky z každé strany do zlatova, restujeme je přibližně 1-2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a vyjmeme z pánve a odložíme do misky. Ve zbylém omastku si orestuje cibulku s pórkem a česnekem téměř dozlatova, přidáme zbylou pokrájenou zeleninu, 2 lžíce oloupaných rajčat, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, na zeleninu poklademe plátky panenky a pod pokličkou vše dusíme 7-10 minut.

4

Na talíře poklademe plátky masa, okolo ozdobně dáme podušenou zeleninu, maso polijeme zbylou šťávou a hned servírujeme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept