Recept

Medailonky z vepřové panenky se zázvorem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63509

Ingredience

Restované maso
1 kávová lžička Olej chilli
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Vepřová panenka
Zelenina
1 ks Cibulka jarní
1 ks Paprika oranžová
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
60 g Zázvor celý
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 280kJ
8% Sacharidy 28 g
12% Tuky 9 g
25% Sodík 503 mg
66% Bílkoviny 37 g

Medailonky z vepřové panenky se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme příčně na medailonky silné přibližně 7mm. Plátky ochutíme čerstvě pomletým pepřem, dáme je do mísy, pokapeme chilli olejem a promícháme.

2

Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka. Omytou oranžovou papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na proužky. Očištěné žampióny pokrájíme na plátky. Oloupaný zázvor nakrájíme na plátky silné jako žampióny.

3

V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm zprudka orestujeme medailonky masa dozlatova. Restujeme je přibližně 2 minuty z každé strany. Poté je osolíme a odložíme do předehřáté mísy, abychom je uchovali horké.

4

V pánvi na zbylém oleji orestujeme cibulku se zázvorem, přidáme žampióny a nakonec papriku. Společně vše restujeme za stálého promíchávání asi 4 minuty. Zeleninu podle chuti osolíme a opepříme.

5

Na talíře poklademe úhledně vepřové medailonky, do středu dáme restovanou zeleninu se žampióny a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept