Žloutková pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6351 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 dl | Rum |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
8% Sacharidy 29 g
51% Tuky 38 g
3% Sodík 61 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 294,0mg |
Draslík | 59,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutková pěna postup přípravy receptu:
1 | Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Zvlášť ušleháme bílky na pevný sníh. |
2 | Do žloutkové pěny přidáme rum a lehce vmícháme ušlehanou smetanu a bílkový sníh. |
3 | Ihned podáváme. |