Jednoduchý recept

Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63510
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Omáčka sójová
2 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
180 g Vepřová plec
120 ml Voda pitná
120 g Zelenina mražená baby karotka s hráškem

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 272kJ
2% Sacharidy 5 g
32% Tuky 24 g
21% Sodík 417 mg
28% Bílkoviny 16 g

Dušené vepřové maso s baby karotkou a hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyté libové vepřové plecko osušíme a pokrájíme na malé kostky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. V kastrólu si na rozehřátém oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme k němu pokrájené maso a za občasného promíchání maso s cibulí smažíme do doby, až se z masa zredukuje šťáva. Poté maso podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme chilli, kmínem, sójovou omáčkou, podlijeme vodou a pod poklicí ho při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu mraženou baby karotku s hráškem, promícháme a dusíme ještě 7-10 minut. Podle chuti maso se zeleninou můžeme dosolit.

2

Vepřové maso se zeleninou má lahodnou chuť, podáváme ho hned teplé.

Poznámka

Příloha: vařené brambory. Místo plecka můžeme použít i jiné libové vepřové maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept