Kuřecí stehno na zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehno na zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63512 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory |
20 g | Cibule |
50 g | Jablka |
150 g | Kuřecí stehna |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř 4 barev |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 331,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Kuřecí stehna, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehno na zelí postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče rozložíme kysané zelí, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, omyté, nahrubo nastrouhané jablko a promícháme. |
2 | Dobře omyté brambory i se slupkou uvaříme téměř doměkka, slijeme a nakrájíme na větší kousky. |
3 | Očištěná kuřecí stehna osolíme, okořeníme a položíme na zelí, Podlijeme trochou vody a dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
4 | Po 20 minutách pečení maso obrátíme, chvíli pečeme a potom stehno znovu obrátíme. Přidáme nakrájené brambory a dopečeme. |
Dávám palec nahoru, místo papriky jsem použila kmín. Maso jsem neobracela, není to potřeba. Ze začátku jsem pekla přiklopené a v druhé polovině přípravy odkryté. Pro větší jedlíky bych přidala trochu více brambor.