Krůtí maso s jarní zeleninkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s jarní zeleninkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Feferony |
100 g | Kedlubna |
130 g | Krůtí prsa |
7 g | Olej rostlinný |
10 g | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 803,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 203,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Kedlubna, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s jarní zeleninkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka, oloupanou kedlubnu rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky. Feferonku zbavíme zrníček a nakrájíme ji na tenké plátky. |
2 | Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme připravenou zeleninu a papričku, přilijeme sójovou omáčku a vše podusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme s vařenou celozrnnou rýží dochucenou kari kořením.