Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63515 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory vařené |
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
20 g | Hrášek mražený |
80 g | Květák |
3 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Platýz - filety |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 465,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Květák, Olej rostlinný, Platýz - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a omyjeme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Před koncem vaření přidáme hrášek. |
2 | Porci platýze osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji platýze po obou stranách opečeme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami a obložíme povařenou zeleninou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |