Recept

Jablka plněná paštikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63519
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

40 g Anglická slanina
0,5 ks Cibule
2 ks Jablka
100 g Játra kuřecí
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 645kJ
4% Sacharidy 16 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 152 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablka plněná paštikou postup přípravy receptu:

1

Větší jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a vydlabeme „misky“. Ty vyložíme plátkem slaniny a zakapeme vínem.

2

Drůbeží játra semeleme spolu se zbylou slaninou a cibulí, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Jablka naplníme játrovou hmotou, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 30 – 40 minut. Před závěrem pečení pekáč odklopíme.

Poznámka

Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept